Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

УЧИТЕЛІ ОТРИМАЛИ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

27 Листопада 2022 12:30
Софія Чебан
УЧИТЕЛІ ОТРИМАЛИ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

В умовах воєнного часу Департаменти освіти просять звернути увагу вчителів на обсяг домашніх завдань для самостійного опрацювання учнем.

Департаментом освіти і науки у період з 8 по 14 листопада 2022 року провели робочі зустрічі з керівниками закладів освіти та управліннями освіти районних в місті Києві державних адміністрацій, під час яких обговорювались нагальні питання організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році в умовах воєнного стану.

Про це йдеться на офіційній сторінці Департаменту освіти і науки КМДА.

За результатами були узгоджені рекомендації:

  • 👉 провести зимові канікули у терміни з 26 грудня 2022 року до 27 січня 2023 року;
  • 👉 навчальні заняття розпочинати о 9:00 (з 28 листопада 2022 року до завершення І семестру);
  • 👉 розробити власні моделі організації освітнього процесу з урахуванням особливостей кожного закладу / класу та індивідуальних потреб учнів;
  • 👉 адміністрації закладів освіти здійснювати контроль за виконанням навчальних планів і програм, фактичною кількістю проведених уроків;
  • 👉 розробити алгоритми дій щодо відпрацювання уроків (очних / дистанційних), що не проведені в межах сталого розкладу (перенесення на інший час / другу половину дня / інший день, робота «консультативних груп вихідного дня» (за окремим розкладом), проведення індивідуальних занять і групових консультацій у канікулярний час.

Зазначається, що напрацьовані зміни / моделі / алгоритми необхідно внести до освітніх програм і затвердити їх на засіданні педагогічних рад.

Нагадаємо, попри дію воєнного часу, Міністерство освіти і науки анонсувало проведення шкільних предметних олімпіад у звичні терміни, які будуть проходити у віддаленому форматі.

school kids at lesson

ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ

«В усіх закладах освіти Болградської громади ще до «блекауту» були запущені системи опалення. Але про умови роботи цих установ можу говорити лише на сьогодні, оскільки ситуація змінюється щодня.

Станом на 25 листопада, всі 13 закладів освіти працюють у звичайному режимі. З них сім об’єктів працюють у очному режимі. Це – п’ять дошкільних закладів у селах Залізничне, Виноградівка, Оксамитне, дитсадки №5, №8 у Болграді, а також Залізничненський та Оксамитненський ліцеї.

За змішаною формою (очно та дистанційно) працюють дві установи – опорний Болградський ліцей та Виноградівський ліцей.

На дистанційному навчанні у нас Владиченський, Табаківський ліцей та Болградський ліцей №3. Також сьогодні повністю на дистанційне навчання перейшов Болградський ліцей №2, оскільки там виникла проблема із системою опалення, яка найближчими днями буде усунена. У всіх 13 закладах освіти громади на сьогодні є світло, тепло, вода і зв’язок», – зазначила заступник начальника відділу освіти Болградської міської ради Алла Оріховська.

Поділитись
Зараз читають