Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Учні та педагоги Болградського району відвідали Болгарію та зустрілись з віце-президенткою

12 Липня 2024 13:30
Валерій Гайдаржи
Учні та педагоги Болградського району відвідали Болгарію та зустрілись з віце-президенткою

З 8 по 12 липня 2024 року учні та педагоги Тарутинської, Бородінської та Арцизької громад Болградського району беруть участь у п’ятиденному навчальному семінарі. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Тарутинську селищну раду. 

Захід організований Південно-Західним університетом “Неофіт Рильський” за сприянням Виконавчого агентства у справах болгар за кордоном при Міністерстві закордонних справ Республіки Болгарія.

Протягом програми участники відвідають значущі культурні та історичні об’єкти такі, як Рильський монастир, Роженський монастир, комплекс “Ванга” в селі Рупіте та Національний історичний музей у Софії. Також заплановано відвідування STEM-центрів університету.

“У перший день візиту дітей прийняла віце-президентка Болгарії пані Іліана Йотова. Учасників прийняли в Гербовій залі президента. Після відвідали Президентську бібліотеку. Також дітей зустріла директорка Виконавчої агенції у справах болгар за кордоном пані Райна Манджукова. Вона запросила всіх до агенства, де познайомилася та поспілкувалася з учнями та педагогами, дізналася про їхні плани на майбутнє” ,- повідомили в Тарутинській селищній раді.

Фото: Тарутинської селищної ради

Поділитись
Зараз читають