Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Учень Кубейської громади здобув стипендію Одеської обласної ради

06 Червня 2024 16:00
Валерій Гайдаржи
Учень Кубейської громади здобув стипендію Одеської обласної ради

Учень 6 класу Виноградненського ліцею Микита Ніколов здобув стипендію Одеської обласної ради за свої досягнення у сфері фізичної культури та спорту. Про здобутки учня інтернет-виданню “Махала” розповіла директорка Виноградненського ліцею Лариса Русєва.

“Микита Ніколов дуже цілеспрямована та наполеглива людина. Він має високі досягнення у сфері фізичної культури та спорту. Багато разів ставав переможцем Міжнародних та Всеукраїнських турнірів з вільної боротьби, а також відкритих чемпіонатів, першостей, змагань, благодійних заходів Одеської області. Має у своїй колекції нагород дипломи за призові місця в чемпіонаті Одеської області з вільної боротьби (U-13), у відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби, присвяченому до Дня заснування міста Болград, Всеукраїнському турнірі «Кубок ХОЦФВУМ» з вільної боротьби серед юнаків та багато інших. Своєю постійною та активною участю у спортивному житті хлопець вносить вагомий внесок у розвиток та популяризацію спорту в нашій громаді“, – розповіла Лариса Іванівна.

Нагадаємо, право на отримання стипендії мають обдаровані діти віком від 8 до 18 років, які зареєстровані та постійно проживають на території Одеської області, та особи, які переміщені з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. Конкурсний відбір кандидатів проводиться постійною комісією обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму. З обласного бюджету в цьому році для нарахування стипендій виділено 2 млн гривень, які будуть виплачуватися учням кожного місяця з травня по грудень.

В цьому році стипендію обласної ради також отримають троє учнів Новотроянівського ліцею Михайло Серт, Іван Константинов, Діана Вагіль, учень Городненської громади Богдан Карнас та учениця Болградської гімназії імені Г.С. Раковського Катерина Македонська.

Поділитись
Зараз читають