Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Вилківській громаді планують зробити Алею Слави на честь загиблих воїнів: мешканців просять допомогти з проєктом 

02 Квітня 2024 14:05
Олександра Сергєєва
У Вилківській громаді планують зробити Алею Слави на честь загиблих воїнів: мешканців просять допомогти з проєктом 

Виконавчий комітет Вилківської міської ради планує створити у місті меморіальний комплекс, на якому будуть увіковічені імена полеглих воїнів у російсько-українській війні, Другій світовій та війні в Афганістані. Про це повідомила пресслужба виконкому. 

Який вигляд матиме меморіал, що вирішили розмістити на території парка пам’яті Моряків-десантників, ще невідомо. За допомогою у створенні проєкту керівництво громади вирішило звернутися до місцевих мешканців. Проте, замість пропозицій, у коментарях почались спори через місце розташування.

Так, багато мешканців вважають, що розміщати Алею необхідно не на відшибі, а у центрі міста, тобто у центральному парку. 

“Наших Героїв мають бачити всі! Вони заслуговують знаходитись в центрі міста!!!Щоб кожний проходив та пам’ятав, що ми живі завдяки їм!”, – висловила свою думку місцева мешканка Юлія. 

Проте деякі мешканці не погоджуються з таким розташуванням, адже у центральному парку збирається молодь, яка сидить на пам’ятниках та може їх зіпсувати. 

“А чому у центрі? У парку де бігають діти, де хлопці трохи старше вечорами незрозуміло що роблять? Достатньо того, що на бідному пам’ятнику Окуджави сидять задерши ноги, і розпивають явно не сік, за упокій. Краще робити там, де вже є алея слави, тільки реконструювати її трохи потрібно. Нехай усьому буде своє місце, щоб потім через півстоліття інші люди не зносили пам’ятники історії і не забували що було”, – написала місцева мешканка Олена.

Деякі висловили незадоволення й тим, що поряд з загиблими на російсько-українській війні будуть вшановані імена учасників інших війн. 

“А з яких пір ми вшановуємо «воїна-інтернаціоналіста», та з якої причини комбатанти мають викликати особисто в мене, або в українців відчуття пошани? В чому героїзм, чим регулюється подібне вшанування?”, – висловився з цього приводу місцевий мешканець Сергій, чию думку підтримали ще шість мешканців. 

Тож, ідея створення Алеї викликала багато спорів серед місцевих. Настільки, що вони не звернули увагу на істину причину звернення – допомога у створенні проєкту. 

Бажаючи долучитися до створення Алеї мажуть надіслати свої пропозиції до 1 травня 2024 року за адресою: м. Вилкове, вул. Моряків – десантників,18, на електронну адресу vilkovo-gorsovet@ukr.net або за телефоном 0684521741.

Поділитись
Зараз читають