Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградській громаді призначили нового керівника відділу освіти

22 Травня 2023 16:50
Софія Чебан
В Болградській громаді призначили нового керівника відділу освіти

На апаратній нараді Болградської міської ради представили нову начальницю відділу освіти Ірину Гончарову. Відділ освіти був створений у 2021 році, і це вже третя кадрова зміна в його керівництві.

Під час створення відділу начальницею відділу була призначена Алла Оріховська, яка до процесу створення громади обіймала посаду начальника районного відділу освіти. Але згодом Алла Степанівна перейшла на посаду заступника начальника. Це рішення було аргументовано тим, що вона має родини зв’язки із головою громади – Сергієм Димитрієвим, а це суперечило Закону про корупцію. Тоді начальницею відділу стала Ольга Овчаренко, але й вона навесні цього року пішла з посади за власним бажанням.

Після того, як відділ залишився без керівника, міська рада оголосила конкурс на заміщення посади. В ньому перемогла Ірина Гончарова. 

Довідка

Як зазначили в пресслужбі міськради, Ірина Миколаївна Гончарова народилася в Болграді, в родині вчителів, має багатий педагогічний досвід. Працювати почала у 1994 році вчителем математики Чернянської середньої школи Красноокнянського району Одеської області. З грудня 2015 року по травень 2023 року була заступником директора з навчально-виховної роботи Болградського ліцею №2. Має понад 20 статей у фахових виданнях, а також авторське свідоцтво на об’єкт інтелектуальної власності, здобула кваліфікацію екзаменатора ЗНО та експерта з робіт, виконаних румунською мовою та експерта для проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

Фото: пресслужба Болградської міськради

Поділитись
Зараз читають