Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У відділі культури Ренійської міськради розповіли, на що витрачено кошти, які було зібрано під час акції до Дня вишиванки

27 Травня 2024 17:00
Микола Григораш
У відділі культури Ренійської міськради розповіли, на що витрачено кошти, які було зібрано під час акції до Дня вишиванки

Як Махала вже повідомляла, у Рені відбувся благодійно-мистецький захід «Вишиванка – духовна броня українців», в рамках якого пройшла благодійна акція «Придбай стрічку – підтримай захисника» на підтримку воїнів Ренійської громади. Усього вдалося зібрати 26 316 гривень. У відділі культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради розповіли, як саме розпорядилися вторгованими коштами.  

«Від наших ренійських хлопців, які служать у 22-й окремій механізованій бригаді, ведуть зараз запеклу боротьбу з ворогом у Донецькій області, надійшов запит, що їм потрібен коаксіальний кабель для підключення антен до радіостанції після обстрілів, а також для виробництва нових антен, та на суму 26 460,43 грн було придбано бухту такого необхідного їм кабелю, вони його вже отримали та дуже вдячні за підтримку», – повідомила журналісту «Махали» його начальник Антоніна Асаржи.

Користуючись нагодою, наша співрозмовниця висловила подяку представникам органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та культури, організацій, підприємств, установ та всім мешканцям, які приєдналися до участі у цій благодійній акції.

«А ми й надалі підтримуватимемо хлопців, які стоять на захисті нашої країни та борються за мир на рідній землі! Хотіла б також додати, що після початку повномасштабного вторгнення ми зрозуміли, що настав час змінювати форми роботи і настав час працювати заради перемоги, тому в нашій громаді і ініціюються подібні заходи. Нині дуже важливо підтримувати наших воїнів, які захищають територіальну цілісність та незалежність України. Адже від цього залежить наше з вами майбутнє», – наголосила Антоніна Асаржи. 

Зазначимо, що благодійна акція «Придбай стрічку – підтримай захисника» – далеко не перша подібна у Ренійській громаді. У березні у міському парку Перемоги відбулася святкова програма «Колодія величаємо – весну зустрічаємо!», під час якої провели благодійний ярмарок, де місцеві господарки виставили на продаж свої кулінарні шедеври, кошти від реалізації яких також були спрямовані на допомогу ренійським хлопцям, які воюють у лавах ЗСУ. 

Нагадаємо, що найперший благодійний ярмарок, де збирали кошти для наших захисників, відбувся у вересні 2022 року на День міста Рені: тоді загалом було зібрано 39 633 грн та 100 доларів. Другий такий захід відбувся у листопаді того ж року: це був ярмарок національних культур «Єдність у різноманітності», де гості громади, у тому числі вимушені переселенці, яких тоді в Рені було дуже багато, познайомилися із традиціями народів Українського Придунав’я та стравами бессарабської кухні. Виручені кошти також були спрямовані на підтримку ЗСУ. 

Джерело фото: відділ культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради.

Поділитись
Зараз читають