Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Василівській громаді створюють опорний заклад освіти

22 Травня 2023 18:01
Тетяна Манолова
У Василівській громаді створюють опорний заклад освіти

На базі Василівського ліцею створюють опорний заклад освіти. Про це “Махалі” повідомила начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Василівської сільської ради Тетяна Беліогло.

20 липня минулого року в громаді провели конкурс з визначення опорного закладу загальної середньої освіти на території Василівської громади, участь у якому брали два заклади освіти – Каракуртський та Василівський ліцей. Комісія віддала перевагу другому.  

Кінцеве рішення про створення опорного закладу освіти «Василівський опорний ліцей Василівської сільської ради Болградського району Одеської області» ухвалили на сесії сільської ради 4 серпня 2022 року. Тоді ж депутати вирішили, що комунальний заклад  Голицька гімназія стане філією опорного закладу освіти Василівської громади.

“У Голицькій гімназії навчалися 34 дитини, не було повного комплекту класів. Тому прийнято рішення, що в закладі залишиться початкова школа з дошкільним відділенням”, – пояснила Тетяна Беліогло.

Вона також розповіла, що Василівська громада бере участь у державній програмі, згідно з якою шляхом співфінансування буде придбано шкільний автобус для перевезення учнів з сусідніх сіл. Також громада подала заявку на участь у проєкті про створення базового сучасного харчоблоку.

Наразі згідно з Законодавством тривають обговорення рішення про створення опорного закладу та на сесії сільської ради мають затвердити статут з чисельністю та структурою закладу.

“Якщо не буде скарг та зауважень з 1 вересня 2023 року Василівський заклад освіти розпочне роботу у новому статусі.  Щодо конкурсу на визначення директору опорного закладу за умовами воєнного стану відтерміновуємо”, – додала начальник відділу освіти, молоді, спорту культури та туризму.

Поділитись
Зараз читають