Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Василівській громаді пройшов навчальний зліт військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

14 Травня 2024 14:52
Валерій Гайдаржи
У Василівській громаді пройшов навчальний зліт військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

У Василівському опорному закладі освіти пройшов навчально-тренувальний зліт в рамках територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Василівський ліцей.

В зліті прийняли участь команди Василівського опорного закладу «Вартові України», Каракуртського ліцею «Південний Редут» та Калчевського ліцею «Патріоти». Протягом зустрічі учасники проходили декілька етапів: конкурс шикування строю та маршової пісні «Впоряд»; конкурс «Рятівник»; стрільба з пневматичної гвинтівки; туристично-спортивна смуга перешкод; змагання з метання гранати; інтелектуальна гра-вікторина «Відун». Головним тренером заходу став вчитель курсу «Захист України» Василівського ліцею Віталій Гажев.

Кожна команда представила свої навички шикування строю та маршової пісні «Впоряд». Також молодих джур привітали творчі колективи вокальний ансамбль «Журавка» та дитячий гурт «Дивограй». Командам учбових закладів громади вдалось пройти кілька етапів випробувань та здобути нові навички. Спочатку це шикування, яке відбувалося біля школи, потім в спортзалі ліцею був етап надання домедичної допомоги, транспортування пораненого та стрільба. Після цього на території школи та стадіону відбулося подолання заболоченої місцевості по жердинах, переправа через річку по колоді, в’язка вузлів та багато іншого. Наприкінці заходу від відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Василівської сільської ради всі команди отримали дипломи про участь” ,- розповіла заступниця директорки Василівського ліцею з позашкільної освіти Ірина Червенкова.

Фото Василівського ліцею

Поділитись
Зараз читають