Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Центрі зеленого туризму “Фрумушика-Нова” розгорнули прапор, який увійшов до Книги рекордів України

27 Травня 2024 17:47
Олександра Сергєєва
У Центрі зеленого туризму “Фрумушика-Нова” розгорнули прапор, який увійшов до Книги рекордів України

Прапор Республіки Молдова, що має три метри завдовжки та шість метрів завширшки, розгорнули під час заходу «Бессарабський технологічний хаб – драйвер цифрової трансформації до приєднання до ЄС адміністративних прикордонних територій півдня Республіки Молдова та Одеської області на платформі програмного забезпечення від компанії ESRI», який пройшов  у Бородінській громаді Болградського району на території Центру етнографічного, сільського зеленого туризму і сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова». Про це повідомила Агенція регіонального розвитку Одеської області

Захід відвідали гості з Молдови, а серед виступаючих були посол України в Молдові Марко Шевченко, депутат парламенту Молдови Лариса Волох та консул Молдови в Одесі Іон Чорний. 

Прапор увійшов до Книги рекордів, як найбільший стяг, піднятий у сусідній країні. Українська сторона таким чином висловила подяку Молдові за підтримку під час російського вторгнення. 

Зазначається, що захід став важливим кроком у зміцненні транскордонного співробітництва та розвитку регіону, наближаючи Україну до європейських стандартів та сприяючи збереженню культурної спадщини.

Під час зустрічі обговорили участь наукових закладів у євроінтеграційному розвитку, адаптацію законодавства України до стандартів ЄС та розвиток громадської ініціативи.

Голова Бородінської селищної громади Іван Кюссе представив слухачам новий проєкт транскордонного співробітництва – «Єврорегіон – Буджак». Також під час заходу відкрили музей художника Міхая Греку, що також було зафіксовано як рекорд Національною радою рекордів України. 

Директор Музею історії Кишинева Валерія Суручану зазначила, що у Молдові немає музею, присвяченого Міхаю Греку, і висловила подяку за велику роботу, проведену в Україні. 

Символічно, що на відкритті музею стрічки не перерізали, а піднімали над воротами, символізуючи єднання України та Молдови.

Поділитись
Зараз читають