У селі Криничне Болградського району реалізують культурну ініціативу зі створення кулінарної книги, покликаної зберегти та передати наступним поколінням смаки, традиції та кулінарну спадщину села. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на голову Криничненської громади Степана Велікова.
У межах створення кулінарної книги вже вдалося зібрати 60 автентичних рецептів, до проєкту активно долучилися понад 20 місцевих господинь, також вже сформована структура майбутнього видання. Книга буде поділена на кілька тематичних розділів: традиційні святкові страви, сезонні рецепти, обрядові страви (Гергьовден, Пасха тощо), домашні заготівлі, випічка та солодощі.
“Координаторкою проєкту є Куртева Софія Петрівна, яка активно займається збором матеріалів, налагодженням комунікації з місцевими господинями, редагуванням рецептів і організаційними питаннями. Незабаром розпочнеться фотозйомка процесу приготування страв, щоб кожен рецепт був не лише практичним, а й візуально привабливим. Паралельно триває редагування текстів, уточнення назв, інгредієнтів і технологій. Планується залучення нових господинь і розширення рецептів”,- зазначив голова Криничненської громади Степан Веліков.
Нагадаємо, в селі Криничне живе Тетяна Янчева-Дукова, яка випікає хліб за старовинними рецептами.
Мешканка села Криничне Парасковія Трандафілова виготовляє бессарабську спецію мірудія.
Фото Криничненської сільської ради.