Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У селі Криничне Болградського району більше немає вулиць Першотравнева та Бесарабська

02 Жовтня 2024 11:20
Софія Чебан
У селі Криничне Болградського району більше немає вулиць Першотравнева та Бесарабська

У селі Криничне перейменували дві вулиці на честь загиблих воїнів-земляків.  Вулиці Бессарабська та Першотравнева носитимуть імена Семена Демирова та Івана Чумакова. Про це інтернет-виданню “Махала” повідомили в Криничненській сільській раді.

15 серпня 2023 року, захищаючи територіальну цілісність України, під час виконання бойового завдання в результаті артобстрілу загинув матрос ЗСУ, гранатометник роти морської  піхоти в/ч А4635 Семен Демиров. Для увічнення пам’яті Героя було вирішено перейменувати вулицю Першотравнева  на вулицю Семена Демирова, повідомив на своїй сторінці у Facebook староста села Криничне Степан Веліков. 

Семен Демиров – уродженець села Криничне. Народився  11 липня 1980 року, закінчив місцевий ліцей. Усе своє життя був цивільною людиною, хазяйновитим господарем, але після початку повномасштабного вторгнення чоловікові довелося взяти у руки зброю.

У квітні поточного року на стіні навчального закладу, де отримав середню освіту Семен, встановили меморіальну дошку.

Також у селі Криничне перейменували вулицю Бессарабську на честь Івана Чумакова.

“На минулому тижні ми прийняли рішення про перейменування вулиці Бессарабська. Тепер вона матиме ім’я Івана Чумакова. Сьогодні рівно два роки, як не стало нашого земляка”, – розказала “Махалі” Олена Браїла, секретарка Криничненської сільської ради.

Іван Чумаков

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в Херсонській області, 1 жовтня 2022 року загинув головний сержант взводу військової частини морської піхоти, майстер-сержант Чумаков Іван Дем’янович. В листопаді йому мало виповнитися 45 років, але він не дожив до цієї ювілейної дати. Чумакова Івана поховали на цвинтарі рідного села Криничне 9 жовтня.

В лютому 2023 року на будівлі школи, яку він закінчив, відкрили меморіальну дошку.

Іван Дем’янович був гером нашої публікації у 2021 році. Він розповідав, як війна змінила його життєві цінності, а також про свої мрії, яким вже не суджено здійснитися. 

Поділитись
Зараз читають