Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У селі Дмитрівка  Городненської громади не залишають надію газифікувати  населений  пункт 

12 Липня 2024 15:02
Валерій Гайдаржи
У селі Дмитрівка  Городненської громади не залишають надію газифікувати  населений  пункт 

У селі Дмитрівка Городненської громади пройшла зустріч, на якій обговорювалася можливість підведення газопроводу до села та подальшого його проведення до будинків і соціальних об’єктів. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Городненську сільську раду.

Зустріч відбулася за участю активістів села, голови громади Миколи Богоєва та старости Кирила Грекова. До зустрічі також доєднався заступник директора «Одесагаз» Єгор Галета.  

Питання газифікації нашого села вже піднімається не перший рік. За нашими новими підрахунками в селі Дмитрівка налічується 960 жилих подвір’їв, частина з яких мають бажання підвести газ до своїх домоволодінь. За попередніми підрахунками вартість підключення абонентів до газопроводу становить приблизно 60 000 гривень. Також було б добре підвести газ до інфраструктурних об’єктів, а саме: до Будинку культури, дитячого садка, школи, амбулаторії та сільської ради. Це дуже допоможе під час опалювального сезону. У ході зустрічі ми обговорили можливі варіанти прокладання труб із сусіднього села Нові Трояни та вирішували  питання щодо доопрацювання проектних документів” ,– розповів  інтернет-виданню “Махала” староста села Дмитрівка Кирило Греков.

Нагадаємо, в Городненській громаді газифіковано лише села Городнє та Нові Трояни. Села Дмитрівка та Олександрівка не мають природного газу. Цей процес зупинився на початку 2000 років. Головний аргумент – відсутність коштів для прокладання магістрального газопроводу між селами. Влада неодноразово намагалася реанімувати цей проект, але результату досягнуто так і не було.

Фото Городненської сільської ради

Поділитись
Зараз читають