Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Сараті боротимуться з чисельністю безпритульних собак: затверджено програму 

17 Березня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
У Сараті боротимуться з чисельністю безпритульних собак: затверджено програму 

Днями в Саратській селищній раді відбулося чергове пленарне засідання, під час якого депутати ухвалили рішення «Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території селища Сарата Білгород Дністровського району Одеської області на 2024 рік». Про це повідомив депутат селищної ради Владислав Шиман. 

“Питання щодо регулювання чисельності безпритульних тварин я протягом 1,5 року підіймав на кожній сесії, бо Сарату можна спокійно назвати «світовим лідером» за кількістю безпритульних тварин на душу населення”, – прокоментував прийняття рішення депутат.

Видання “Махала” знайшла проєкт програми та вирішила розібратися, у чому вона полягає та скільки коштів виділено на її реалізацію.

Згідно з проєктом, на зменшення кількості безпритульних собак у 2024 році з місцевого бюджету виділено 150 тисяч гривень. 

Зазначається, що необхідність розроблення Програми викликана великою кількістю безпритульних тварин, що призводить до погіршення санітарно-епідеміологічного стану селища, якості життя його мешканців, та загибелі тварин через те, що місцеві намагаються скоротити чисельність самотужки шляхом отруєння собак. 

Програма спрямована на зменшення чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом: спочатку проведуть вилов тварин, потім проведуть стерилізацію та вакцинацію від сказу та кліпсування, а коли їх стан після операції прийде у норму, тварин повернуть на попереднє місце проживання.

На цей час у селищі  Сарата перебуває близько 60-80 безпритульних собак. Після запровадження цієї програми протягом поточного року більшість з них буде стерилізована, що дозволить значно скоротити темпи їх розмноження.

Нагадаємо, нещодавно інтернет-видання “Махала” розповідало, як подібна Програма працює в Ізмаїлі та чи знизилась чисельність безпритульних собак на вулицях міста.

Поділитись
Зараз читають