Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Рені зібрали підписи проти тарифної політики місцевого «Водоканалу»

19 Квітня 2024 13:00
Микола Григораш
У Рені зібрали підписи проти тарифної політики місцевого «Водоканалу»

З початку року в Рені працює ініціативна група з місцевих жителів, яка бореться з тарифною політикою КП «Водоканал», а саме: вимагає скасування вже піднятого тарифу на вивіз сміття і прагне не допустити підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, яке комунальне підприємство анонсувало ще у лютому. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила представник ініціативної групи Раїса Бартян.

«Ми закінчили голосування проти незаконно піднятого тарифу на сміття та трьох захмарних абонплат, де «Водоканал» для себе любимого включав прибуток та неадекватні витрати. Зібрали в цілому 2077 голосів», – поінформувала Раїса Бартян, подякувавши за роботу всім, хто збирав підписи, друкував підписні листи, робив ксерокопії, друкував документи.

За її словами, ініціативна група надіслала два листи: один на ім’я директора «Водоканалу» Валерія Онищенка, другий – на ім’я міського голови Ігоря Плєхова.

«Чекаємо відповіді. Депутати не діють! Вже місяць минув, а вони навіть не спромоглися дати відповідь нам! Аудит провести у «Водоканалі» не можуть, у них немає людини з економічною освітою, а найняти спеціаліста збоку – немає грошей!», – написала представниця ініціативної групи.

Раїса Бартян зазначила, що у «Водоканалі» кілька днів тому була черга, люди прийшли брати квитанції на оплату, цитуємо, «за доставку яких ми платимо за кожною абонплатою!»

«А нам за наші гроші треба з усіх кінців міста йти за квитанцією! Нормально??? Але вони все роблять згідно із законом! Робіть висновки!», – обурилася вона.

Нагадаємо, що ініціативна група не просто висловлює своє обурення тарифною політикою «Водоканалу» – вона свою позицію аргументує відповідними розрахунками, які, на її думку, свідчать про необґрунтованість та незаконність підвищення тарифів на послуги, що надаються цим комунальним підприємством.

Слід також зазначити, що ініціативна група демонструє системний та послідовний підхід у досягненні поставленої мети: не допустити підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, повернути на колишній рівень тариф на послуги з вивезення сміття та скасувати так звану абонплату, яка є суто ренійським ноу-хау – наприклад, ні в Болграді, ні в Ізмаїлі її немає. І для того, щоб донести свою позицію та відстояти інтереси абонентів, місцеві жителі провели зустрічі з міським головою та депутатами міськради та підготували відкрите звернення на ім’я мера та директора «Водоканалу». Перший результат уже є: під тиском громадськості міськвиконком не став розглядати нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення – поки що діють тарифи 2023 року.

Фото: зустріч представників ініціативної групи (за столом праворуч) із депутатами міськради.

Поділитись
Зараз читають