Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Рені відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника (Фото)

17 Лютого 2024 13:49
Микола Григораш
У Рені відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника (Фото)

Раніше інтернет-видання «Махала» повідомляла, що рішенням виконкому Ренійської міської ради педколективу ліцею №3 надано дозвіл на встановлення на фасаді його будівлі меморіальної дошки з портретом та текстом пам’яті на честь загиблого воїна Збройних Сил України Михайла Івановича Завадського (Марчишина). Урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки відбулася вчора, 16 лютого.

Цього пам’ятного дня зібралися рідні, близькі та побратими Михайла Завадського, колектив та учні Ренійського ліцею №3. Погода була похмура, холодна, віяв вітер, і щоб не ризикувати здоров’ям дітей, одягнених у вишиванки, провести захід вирішили у фойє ліцею. Відкрили меморіальну дошку мати загиблого Тамара Михайлівна Марчишина та його вдова Ірина Завадська.

«Для нас це був дуже значимий день. Все було дуже тепло та щиро, пройшло у неформальній обстановці. Був такий зворушливий момент, коли дві дівчини-старшокласниці почали читати текст про Михайла і далі вже не могли стримувати сльози – настільки щирими були емоції. Учні 4 класу читали вірші і теж плакали, і це було дуже зворушливо. Така чудова була атмосфера на цьому заході, так усе було перейнято теплотою, сердечністю, справжнім співпереживанням. Виступили також побратими Михайла, Андрій та Єгор, із якими вони разом ходили на бойові завдання. У мене було стільки емоцій, я просто передати не можу, тому коли мені дали слово, я сказала не все, що хотіла, дуже хвилювалася. Я дуже вдячна всім, директору ліцею Ользі Валеріївні Вересовій, завучу Володимиру Валентиновичу Голову, які дуже відповідально, з душею підійшли до організації цього пам’ятного заходу», – поділилася враженнями із журналістом «Махали» Тамара Марчишина.

Нагадаємо, у листопаді минулого року було закрито збір підписів під петицією на сайті Президента України про присвоєння військовослужбовцю Михайлу Завадському звання Героя України (посмертно), яка набрала 25 361 голос і наразі перебуває на розгляді. Раніше «Махала» писала, яким був уродженець Рені Михайло Завадський, про його бойовий та життєвий шлях. Прочитати статтю можна за посиланням.

Фото надані Тамарою Марчишиною.

Поділитись
Зараз читають