Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У пункті пропуску «Орлівка» в пасажира рейсового автобуса виявили колекцію старовинних грошей та марок, які він намагався вивезти з країни

07 Жовтня 2024 13:50
Олександра Сергєєва
У пункті пропуску «Орлівка» в пасажира рейсового автобуса виявили колекцію старовинних грошей та марок, які він намагався вивезти з країни

Колекцію старовинних монет, купюр та марок виявили у чоловіка, що прямував з України до Болгарії. “Скарби” він сховав під обшивкою дорожньої сумки. Про це повідомила пресслужба Одеської митниці. 

Під час огляду багажу прикордонники спільно з митниками відчули, що на дні сумки під особистими речами щось приховано під обшивкою. Розрізав дно вони побачили, що чоловік приховав від митного декларування понад 190 колекційних предметів з характерними ознаками, що можуть свідчити про їх приналежність до культурних або історичних цінностей.

Це були банкноти різних країн, монети радянських часів, французькі франки, карбовані протягом 1920-1940-их років, румунські леї 1920-1930-их років, італійські монети, датовані 1919-1941 роками, англійські монети, карбовані з 1890 по 1940-ві роки та грецькі монети, датовані 1882 роком. 

Також там була прихована колекція марок із серії «Поштовий ріжок» – стандартних поштових марок Норвегії, що випускається з 1872 року, а також добіркою поштових марок Швеції, Румунії, Німеччини, Греції та інших країн світу. 

Жодних дозвільних документів на переміщення вищевказаних предметів чоловік не мав.

Митники вилучили колекцію та відправили її на експертизу, для встановлення її належності до культурних чи історичних цінностей, а проти чоловіка склали протокол за порушення митних правил.

Поділитись
Зараз читають