Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Нових Троянах Городненської громади завершили проєкт на підтримку сільської медицина

27 Червня 2024 12:02
Тетяна Терзі
У Нових Троянах Городненської громади завершили проєкт на підтримку сільської медицина

У селі Нові Трояни Городненської громади нарешті ввели в експлуатацію нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Про це повідомляє видання “Махала” з посиланням на Департамент охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації.

Амбулаторія будувалася важко і з затримками. Фундамент будівлі  заклали в 2020 році. Після чого будівництво зупинилося. Були навіть побоювання, що воно так і не буде завершене. Голова Городненської громади Микола Богоєв, до складу якої увійшло село Нові Трояни, неодноразово підіймав це питання на рівні района та області. Врешті-решт будівлю завершили наприкінці  2021 року, а перед повномасштабним вторгнення, 2 лютого 2022 року, сільська рада дала згоду прийняти амбулаторію на баланс. Але довгий час не було акта прийому-передачі. Замовником робіт виступало управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації. Саме вони й повинні були підготувати акт прийому-передачі і всю необхідну документацію.

Рік тому, в червні 2023 року, про позитівні зрушення у вирішенні проблеми виданню «Махала» повідомив головний лікар Болградського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Веліксарь. Амбулаторію мали забезпечити необхідним медичним обладнанням та меблями. Через це знову сталася затримка в іі відкритті.

І ось нарешті, справу вдалося довести до кінця. Амбулаторію відвідали чиновники з області та району.

Вона розрахована на обслуговування майже 5 тисяч мешканців, зокрема й дітей. Зараз тут працюють два лікарі сімейної медицини, дві медичні сестри загальної практики сімейної медицини та водій. Заклад оснащено сучасним медичним обладнанням, він має автомобіль, який забезпечує оперативну невідкладну медичну допомогу та паліативну допомогу маломобільним групам населення.

Нагадаємо, будівництво відбувалося в межах виконання Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». На початок будівництва вартість робіт оцінювалася в 8 млн грн.

Фото Департамента охорони здоров’я Одеської ОВА

Поділитись
Зараз читають