Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У навчальних закладах Одещини розпочинаються осінні канікули, але не всі підуть відпочивати

24 Жовтня 2024 17:44
Валерій Гайдаржи
У навчальних закладах Одещини розпочинаються осінні канікули, але не всі підуть відпочивати

Перші канікули в новому навчальному році в Одеській області розпочнуться 28 жовтня, проте не всі освітні заклади припинять навчання на цей період. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Одеську ОДА.

З наступного понеділка 508 шкіл області підуть на тижневі канікули, тоді як 26 інших навчальних закладів розпочнуть відпочинок у листопаді. Графік канікул у кожній школі може бути різним, оскільки терміни відпочинку визначаються рішенням педагогічної ради. При цьому враховуються епідеміологічна ситуація, питання безпеки та температурні умови в навчальних приміщеннях.

Також 86 шкіл вирішили перенести осінні канікули на зимовий період, тобто на січень 2025 року. Це пов’язано з реаліями воєнного часу — зима може бути складною, тому в деяких громадах вирішили максимально ефективно попрацювати до настання холодів. Більшість таких шкіл знаходиться у Болградському районі”, – зазначили в ОДА

Як повідомили виданню “Махала” у відділі освіти,  охорони здоров’я,  культури та спорту Болградської РВА, осінні канікули перенесені на зиму в Арцизькій та Бородінській громадах. Інші навчальні заклади району розпочнуть канікули за розкладом.

Фото зі сторінки Бородінського ліцею у Фейсбук.

Поділитись
Зараз читають