Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У МОЛДОВІ ЗАБОРОНИЛИ ГЕОРГІЇВСЬКУ СТРІЧКУ

19 Квітня 2022 14:57
Софія Чебан
У МОЛДОВІ ЗАБОРОНИЛИ ГЕОРГІЇВСЬКУ СТРІЧКУ

Президентка Молдови Майя Санду затвердила заборону на георгіївську стрічку на території країни.

Як повідомляє Gagauzinfo.md , про це Санду заявила під час брифінгу 19 квітня, звернувшись до громадян молдовською та російською мовами.

“Ніхто не забороняє вшанувати пам’ять героїв, які билися у Другій світовій війні та відмічати 9 травня. Ми пам’ятаємо жертву героїв, знаємо, якою була велика ціна, якою був досягнутий мир. Щонайменше 100 тисяч людей у ​​Молдові загинули, щоб ми могли жити у мирі. Зберігати цей мир було нашим обов’язком”, — зазначила президентка.

Зазначимо, що парламент Молдови на засіданні 14 квітня ухвалив в остаточному читанні законопроєкт про заборону символів російської агресії проти України — зокрема георгіївської стрічки та символів Z і V.

Законопроєкт, ініційований владною партією PAS, підтримали 53 депутати парламентської більшості.

Документ передбачає заборону символіки та атрибутів, які пропагують акти воєнної агресії, воєнні злочини та злочини проти людства. Їхнє виготовлення, розповсюдження, продаж і публічне використання будуть каратися штрафами в розмірі до 18 тисяч леїв (28,7 тисячі гривень) для юридичних осіб, та до 9 тисяч леїв для фізичних осіб. Або до 60 годин громадських робіт.

Поділитись
Зараз читають