Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У місті Вилкове планують провести реконструкцію водопровідних очисних споруд

23 Вересня 2024 16:00
Анатолій Стоянов
У місті Вилкове планують провести реконструкцію водопровідних очисних споруд

Виконавчий комітет Вилківської міської ради Ізмаїльського району Одеської області оголосив тендер на проєктно-вишукувальні роботи для подальшої реконструкції водопровідних очисних споруд. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Прозорро.

Головною підставою для проведення робіт є те, що технічний та будівельний стан очисних споруд міста є незадовільним – він не відповідає будівельним та санітарним нормам, що може привести до важких екологічних наслідків.

Внаслідок тривалої експлуатації водопровідні очисні споруди міста Вилкове, навіть при постійних поточних ремонтах, стали непридатними і не можуть забезпечити доброякісне очищення питної води. Не працює коагуляційне обладнання, знезараження води проводиться рідким хлором, що робить очисні споруди небезпечним об’єктом. Потужність споруди не може забезпечити потреби міста, водопровідна мережа повністю зношена та потребує заміни. Усе це негативно впливає на якість життя всіх мешканців Вилківської громади.

Тому виконавчий комітет шукає підрядника, який виконає кошторис на будівництво нової насосної станції І підйому з рибозахисними спорудами. 

Також підрядник має прорахувати можливість збільшення потужності очисних споруд, розрахувати вартість будівництва двох резервуарів чистої води ємністю 500м3 та  трансформаторної підстанції.

Крім того, проєкт має передбачати охоронне освітлення території, її благоустрій, та джерело альтернативного живлення за допомогою сонячної електростанції з можливістю накопичення електричної енергії та дизельного електрогенератора.

Очікувана вартість розробки кошторису складає 4 682 765 гривень. Аукціон має відбутися 8 жовтня, а кошторис має бути виконано до 31 грудня 2024 року. 

Головне фото: місто Вилкове. Фото Виконкому громади

Поділитись
Зараз читають