Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У місті Рені “на гарячому” затримали перевізника, який організував схему з вивезення чоловіків за кордон

18 Березня 2024 12:40
Олександра Сергєєва
У місті Рені “на гарячому” затримали перевізника, який організував схему з вивезення чоловіків за кордон

55-річного жителя Одещини затримали, коли той отримував чергову грошову винагороду від 26-річного “клієнта”. Про це повідомила пресслужба Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

За 3,5 тисячі доларів США організатор обіцяв ухилянтам виїзд “під ключ” повз пункту пропуску поблизу одного з сіл Ренійської громади.

Щоб потенційні клієнти могли безперешкодно дістатися до півдня Одещини, організатор надавав їм підроблену довідку про працевлаштування на одному з товариств міста Ізмаїл, яке займається пасажирськими перевезеннями. Завдяки цьому документу чоловіки безперешкодно проїжджали  транзитну  ділянку на трасі «Одеса-Рені».

Після цього у Рені проходила зустріч, де організатор отримував кошти та відвозив чоловіків до молдовського кордону. Чергова спроба вивезти ухилянта виявилася невдалою – “бізнесмена” було затримано, а кошти вилучено.

Наразі йому оголошено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 900 тис. грн.

Правоохоронці збирають матеріали до суду та встановлюють  коло причетних до схеми осіб.

Поділитись
Зараз читають