Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У місті Болград пройшов п’ятий фестиваль національних культур “Bolgrad ethno fashion” (Відео, фото)

13 Жовтня 2024 15:41
Софія Чебан
У місті Болград пройшов п’ятий фестиваль національних культур “Bolgrad ethno fashion” (Відео, фото)

12 жовтня у місті Болград пройшов п’ятий фестиваль національних культур “Bolgrad ethno fashion”. На заході побувала журналістка інтернет-видання “Махала”. 

Започаткували фестиваль національних культур у Болграді в 2019 році. Це барвисте дійство, яке пропагує інтерес і повагу до різних національних культур Болградського району та створює умови для міжнародного, туристичного та культурного обміну досвідом. Під час заходу народи, які проживають на території багатонаціональної Бессарабії, демонструють відновлення національного та традиційного вбрання.

Цього року у фестивалі “Bolgrad ethno fashion” взяли участь народні, фольклорні та творчі колективи Болградської, Городненської, Василівської та Криничненської громад.

Програма фестивалю була поділена на п’ять блоків: автентичні костюми, фольклорні костюми, стилізовані костюми, концертні номера та обряди. Також до міста Болград завітав спеціальний гість, фіналіст телепроекту “Голос країни 11” Сергій Нейчев, який заспівав для усіх присутніх.

На сцені глядацької зали КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради продемонстрували унікальні національні костюми болгари, гагаузи та албанці.

Цікаво, що одяг чи то болгарського, чи то гагаузького села відрізняється один від одного. Кожен має свою ідентичність та родзинку”, – підкреслила Жанна Сусліна, начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міськради.

Як пройшов п’ятий фестиваль національних культур “Bolgrad ethno fashion” дивіться у відео.

Поділитись
Зараз читають