Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У картинній галереї міста Ізмаїл відкрилася експозиція юних майстрів ІЗО до Дня єднання (Фото)

16 Лютого 2024 09:40
Альона Колеснік
У картинній галереї міста Ізмаїл відкрилася експозиція юних майстрів ІЗО до Дня єднання (Фото)

Щирі, безпосередні, яскраві, життєстверджуючі та подаючі надію на найкраще майбутнє – так можна охарактеризувати твори дитячих рук, представлені на виставці «Обрії надії». Експозиція відкрилася в Обласному центрі естетичного виховання імені Е. Євдокимової вчора, 15 лютого, напередодні святкування Дня єднання, а також у день, коли за народними повір’ями зима вже йде, а весна вступає у свої права. На виставці побувала журналістка видання “Махала”.

Відкрилася виставка у камерній обстановці зали з експонатами. З вітальним словом виступили директор Обласного центру естетичного виховання імені Е. Євдокимової Ірина Федорова, начальник управління культури та туризму Людмила Головльова, голова міської Ізмаїльської організації Національної спілки художників України Олександр Кара, викладачі Ізмаїльської художньої школи.

105 юних майстрів представили на суд шанувальників прекрасного понад 150 експонатів – живопис, скульптуру, твори декоративно-прикладного мистецтва. Роботи виконані у різних техніках: акварель, гуаш, кольорові олівці, туш, змішана техніка, маркери, вирізки, барельєф, аплікація, колаж. Всі автори творів навчаються в Ізмаїльській художній школі.

Невичерпна дитяча фантазія відобразила на аркушах паперу зображення, які хочеться розглядати та розгадувати: натюрморти з квіткових композицій, лісові та міські пейзажі у різні пори року, казкові сюжети з улюбленими персонажами, тварин, портрети людей та багато іншого. Хтось із юних майстрів присвятив свої роботи темі весни, що несе оновлення та надію не лише на тепло, а й на мир. Під кистями та олівцями інших маленьких творців народилися сюжети військової тематики, які демонструють силу духу українських воїнів, їхню доброту та любов до тварин.

Серед експонатів виставки були представлені і євангельські вертепи, виготовлені руками юних майстрів із глини, пластиліну, тканини, паперу.

Готували дітей до участі у виставці викладачі Ірина Філіппова, Ірина Атанасова, Людмила Бондар, Лариса Соріна, Євгенія Оносова, Віра Щербина, Кристина Яковлєва, Ольга Комар.

В експозицію були включені роботи і малюків, які роблять свої перші кроки у світ живопису: Айлін Кючюк (5 років), «Доісторичний пейзаж» (викладач Кристина Яковлєва), Софія Жосан (6 років), «Котик» (викл. Ірина Філіппова), Анастасія Баліка (6 років), «Калина (викл. Ольга Комар), Анастасія Кривошея (6 років), «Куми» (викл. Лариса Соріна), Софія Бабак (6 років), «Павич» (викл. Ірина Філіппова).

Цього ж дня, за годину до відкриття виставки, в одному із залів картинної галереї під керівництвом викладачів Ізмаїльської художньої школи пройшли майстер-класи, на яких діти займалися виготовленням маленьких сувенірчиків для воїнів, які перебувають на передовій. Кристина Яковлєва допомагала оформляти картонні сувеніри-розмальовки «Пригорну». Віра Щербина в’язала з дітьми весняні мерцишори з червоних та білих ниток. А під керуванням Людмили Бондар дітлахи створювали із картону та пластиліну яскравих янголят.

На офіційній церемонії виготовлені дітьми вироби передали волонтерам громадських організацій «Ізмаїл для ЗСУ» та «Волонтерський центр «Кур’єр» для того, щоб ті переслали їх воїнам. Разом із сувенірами директор художньої школи Ольга Калаянова передала і «банку надій», у якій зібрані побажання солдатам від учнів школи.

Завершився вечір чудовою концертною програмою, яку провели учні Ізмаїльської музичної школи ім. М. Чембержі. Настрій глядачам дарували Єлизавета Подзігун та Ганна Кіпішинова (театральне відділення, викл. Олена Макарова та Олена Павлова), Зразковий ансамбль скрипалів «Елегія» (керів. Любов Косачова), Тимофій Власов (блок-флейта, викл. Віктор Тальков), солістки Варвара Лобанова (викл. Ірина Беркуца) та Богдана Чилік (викл. Тамара Годованець), Тимофій Калошин (гітара, викл. Наталія Немченко), інструментальний ансамбль (Дмитро Воловик, Вікторія Романенко, Іван Корольов, викл. Віктор Талько, концертмейстер Маріана Співак), вокальний ансамбль «Намистечко» (керів. Ірина Беркуца).

Фото Альони Колеснік

Поділитись
Зараз читають