Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болградському районі замість ремонту доріг кошти планують направити на створення Алеї слави

22 Вересня 2023 14:02
Тетяна Терзі
У Болградському районі замість ремонту доріг кошти планують направити на створення Алеї слави

Таке рішення виносять на розгляд Болградської міської ради на наступній сесії. Про це «Махала» дізналася з проєкту рішення Болградської міської ради.

На офіційному сайті міськради оприлюднили проєкт рішення, у якому планується внести зміни до рішення міської ради № 78-VIII від 14.01.2021р. «Про затвердження Програми з благоустрою території Болградської територіальної громади на 2021-2023 роки».

Так, згідно з проєктом планується створити Алею Слави воїнам-захисникам на території парку «Дружби народів» у селі Залізничне. На створення алеї з бюджету передбачають 360 тисяч гривень.

Що буде представляти собою Алея Слави? Це питання ми задали старості села Залізничне Світлані Гергі.

«Коли приймалася Програма з благоустрою Болградської громади, наші хлопці, які боронили Україну, були живі. Потім загинув Дунєв Руслан, Карагез Костянтин, Ялама Михайло. Громадська організація ветеранів АТО, яку очолює Іван Бодлєв, виготовила меморіальні дошки. Першу дошку встановили на стіні школи. Але потім разом з вчителями ми зрозуміли, що буде більш правильно встановити їх в окремому місці, створити якесь пам’ятне місце. Ми вийшли з клопотанням до Болградської міської ради», – повідомила Світлана Гергі.

Вона зазначила, що пропозиція мешканців громади була підтримана. Планується благоустрій парку. Тут встановлять чотири лавочки і два декоративних ліхтарі, а поряд облаштують майданчик с тумбами, на які встановлять  меморіальні дошки на честь загиблих воїнів з села Залізничне.

«З нашого села багато хлопців служать і захищають зараз Україну. Я всім бажаю повернутися с Перемогою додому живими і неушкодженими. А про загиблих воїнів буде нагадувати Алея Слави, до тумби можна покласти квіти», – розповіла староста.

Облаштуванням парку буде займатися КП «Горводоканала» Болградської міської ради.

Одночасно проєктом рішення пропонується внести зміни в розділ «Дорожньо-транспортне господарство», а саме: «Капітальний та поточний (ямковий) ремонт доріг (придбання асфальтно-бетонної суміші, бітумної емульсії, бітуму, гравію та ін.), утримання та обслуговування доріг (заготівля/закупівля піску, солі та ін.)» зменшити на 360,0 тис. грн.

Зауважимо, що це тільки проєкт. Рішення будуть приймати депутати на наступній сесії.

Поділитись
Зараз читають