Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болградському районі відібрали проби на виявлення холерного вібріона: результати

У Болградському районі відібрали проби на виявлення холерного вібріона: результати

З метою моніторингу циркуляції холерного вібріона на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 4 проби  – вода з озера Ялпуг та стічні води інфекційних відділень.  Про це повідомляє Болградський районний відокремлений підрозділ ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”.

Результати відібраних проб негативні. Також обстежені всі хворі з розладами шлунково-кишкового тракту на холеру, результати негативні.

Загалом захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим знизилась на 29,4%  – 12 випадків проти 17.

Захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась порівну – 50% на 50%. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 0 до 4 років – 83,3%  – 5 з 6 випадків.

Переважна більшість хворих (33%) пов’язували захворювання з вживанням домашніх готових страв з порушенням технології приготування та зберігання у 33,3%; молочних продуктів – 25%; овочів та фруктів – 25%; м’ясних продуктів та риби – по 8,3%.

За минулий період на території району були зареєстровані 2 випадки вітряної віспи серед дітей, скарлатини – 1 випадок. Захворюваність на вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія тощо не реєструвались. Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

Поділитись
Зараз читають