Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болградському районі повністю оновлять пункт пропуску на кордоні з Молдовою

08 Червня 2024 10:00
Тетяна Терзі
У Болградському районі повністю оновлять пункт пропуску на кордоні з Молдовою

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендер на розроблення проєктної документації з нового будівництва пункту пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення «Виноградівка – Вулкенєшть», який розташований в Болградському районі Одеської області. Про це видання «Махала» дізналося з  сайту державних закупівель Prozorro.

В Болградському районі є і функціонує пункт пропуску «Виноградівка – Вулкенєшть», але стан КПП такий, що не задовольняє сучасним вимогам. Це відмічають всі водії та пасажири, які перетинають тут кордон. Тому мова йде про відбудову міжнародного пункту пропуску.

Розроблення проєктної документації обійдеться  в 1 260 000 грн без ПДВ. Тендер відбувся 6 червня без використання електронної системи. Переможцем визнано ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА “МОСТОПРОЕКТ”, яке зареєстроване в місті Київ. Воно має завершити роботи до кінця 2024 року.

Згідно  представленого кошторису КПП «Виноградівка – Вулкенєшть» із декількох пристосованих приміщень має перетворитися на сучасний комплекс, який буде мати службову виробничу будівлю і бокс для поглибленого огляду транспортних засобів (вантажних та легкових), сучасні павільйони для прикордонного та митного контролю,  нові смуги руху і навіси над смугами руху, майданчики для транспорту, приміщення для кінологічної служби і вольєри для собак, громадські туалети, укриття, системи відеоконтролю тощо. Фактично дійсно мова йде про відбудову нового пункту пропуску на місті старого.

Поділитись
Зараз читають