Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болградській центральній районній лікарні покращилось харчування (відео) 

09 Травня 2024 16:30
Софія Чебан
У Болградській центральній районній лікарні покращилось харчування (відео) 

Болградська центральна районна лікарня продовжує розвиватися та покращувати матеріально-технічну базу. Нещодавно до харчоблоку лікарні закупили багато необхідної побутової техніки та приладдя. Про те, як змінилося харчування в лікарні, інтернет-видання “Махала” дізнавалося у генерального директора Болградської ЦРЛ Віктора Дішлі та медичної директорки Катерини Ніколаєвої. 

Нове обладнання 

Покращити технічну базу кухні Болградської ЦРЛ вдалося завдяки підтримці Національної служби здоров’я України та Болградської міської ради. 

Ми закупили нові індукційні плити з усім потрібним набором посуду, також закупили всі необхідні столові прибори. Вдалося придбати конвекційну піч та тістоміс. Зазначу, що хліб та всі борошняні вироби наші кухарі готують тут. Закуплені спеціальні виробничі столи та м’ясорубка. Технічна база значно покращилася, що сприяє і покращенню харчування у лікарні”, – розказує виданню Віктор Дішлі.

Віктор Васильович зазначив, що усі кошти, які отримує лікарня від Національної служби здоров’я України витрачаються за трьома основними напрямками: заробітна плата працівникам лікарні, закупівля медикаментів для безоплатного лікування мешканців району та харчування пацієнтів у медичному закладі. 

Команда Болградської ЦРЛ робить все, що в наших силах, для того, щоб мешканці района мали можливість отримувати якісні медичні послуги та комфортні умови стаціонарного лікування”, – підкреслив Віктор Дішлі. 

Чотириразове харчування 

У Болградській лікарні покращилася не лише матеріально-технічна база їдальні, але й меню. Пацієнтів, що знаходяться на стаціонарному лікуванні, годують чотири рази на добу. 

“Меню збалансоване за енергетичною цінністю, це дозволяє нашим пацієнтам швидше одужувати. Крім того, воно стало більш різноманітним. У меню присутні м’ясо, риба та ковбасні вироби. Пацієнти мають можливість поснідати, пообідати та повечеряти повноцінно, смачно та корисно”, – каже Катерина Ніколаєва. 

Задоволені таким харчуванням і пацієнти лікарні. Наприклад, пані Оксана частіше їсть перші страви, каже, що готують смачно.

Я не вибаглива до їжі, кухарі готують дуже смачно,  мені подобається все, не скаржуся”, – ділиться з журналісткою Оксана Фучеджи. 

Детальніше про те, як покращилося харчування у Болградській ЦРЛ, дивіться у відео. 

Поділитись
Зараз читають