Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОДОВЖУЮТЬ СПАЛЮВАТИ ЗАЛИШКИ ТРАВИ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ЗАБОРОНИ

03 Серпня 2022 17:04
Софія Чебан
У БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОДОВЖУЮТЬ СПАЛЮВАТИ ЗАЛИШКИ ТРАВИ, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ЗАБОРОНИ

Тому є фотопідтвердження, яке надіслала нашому виданню мешканка Болграду.

«Ішла на стадіон, спека, а деяким все одно – вони серед білого дня спалюють траву, завдаючи шкоди не лише навколишньому природному середовищу, а й людям. Чи є на них управа?», – підписала жінка фото.

Ми звернулися за коментарями до інспекції з благоустрою Болградської міської ради, де отримали не лише підтвердження того, що такі дії неприпустимі, але попросили надіслати фотофакти безпосередньо до інспекції для вжиття відповідних заходів.

«Зазвичай люди палять вогнища пізно ввечері чи вночі, що не дозволяє їх зловити на «гарячому», – відповіли в інспекції та нагадали, чим загрожує таке правопорушення.

Але ним грешать ні тільки в Болграді, а й в інших населених пунктах громад району.

Відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Болградської територіальної громади, затверджених рішенням Болградської міської ради №901-VIII від 23.12.2021 року забороняється спалювати листя, відходи та рослинні залишки на території житлової забудови, в скверах, парках та на прилеглій території.

Згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення Правил благоустрою правопорушники можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності та до них може буди застосована міра адміністративного впливу у вигляді штрафу в розмірі від 340 грн. до 1700 грн.

Послуги з вивезення великогабаритного сміття (гілки, лоза, трава, рослинні залишки тощо) надаються КП Болградської міської ради «Горводоканал». Вартість послуги 40 грн. до 1 м3 відповідно до рішення виконкому Болградської міської ради №133 від 05.05.2022 року.

Алла Каріза 

Поділитись
Зараз читають