Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болграді жінка побила неповнолітню, за те що та знімала її на телефон: як її покарають?

10 Квітня 2024 15:00
Олександра Сергєєва
У Болграді жінка побила неповнолітню, за те що та знімала її на телефон: як її покарають?

Болградський районний суд визнав уродженку села Залізничне винною в умисному нанесенні тілесних ушкоджень та призначив їй покарання у вигляді громадських робіт. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася у лютому 2024 року біля місцевої їдальні «Сіли-Поїли». Обвинувачена, бувши у стані сп’яніння, почала дуже голосно сваритися зі своїм знайомим на фоні раптового конфлікту, чим привернула на себе увагу оточення. Поряд із місцем сварки перебувала компанія підлітків, які почали знімати сварку на телефон, що дуже не сподобалося підсудній і вона сказала їм вимкнути камеру. Діти проігнорували прохання, тож жінка вирішила повпливати на них силою – підбігла до однієї з дівчат та почала тягати її за волосся та бити головою та руками по голові та обличчю. 

Дівчина звернулася до правоохоронців, які зафіксували побої, а саме: синці на обличчі в ділянці чола та синці на волосяній частині голови в ділянці потилиці. 

Зазначимо, що телефон у руках тримала не постраждала, а її друг, проте жінка вибрала серед натовпу найслабшого і накинулася саме на нього. 

Обвинувачена визнала свою провину та розкаялася у скоєному. Сказала, що погано пам’ятає події, адже була дуже п’яною. 

Постраждала дівчина на суді розповіла, що раніше підсудну не знала. Однак тепер, після події, в неї з’явилася фобія – вона боїться перебувати на вулиці ввечері, втратила сон та спокій, тривалий час її турбували головні болі. Щоб позбавитися тривоги їй доводиться пити заспокійливі препарати, а також необхідна допомога психолога, аби відновити емоційний стан.

Тож, дівчина подала цивільний позов щодо виплати моральної компенсації. Щодо покарання неповнолітня потерпіла просила призначити обвинуваченій громадські роботи.

Мати потерпілої розповіла, що після нападу її донька стала неурівноваженою, в неї погіршився сон, зʼявилась нервозність, вона стала неуважною в навчанні, оскільки страждає на головні болі, пережила сильне душевне хвилювання, у звʼязку з чим є необхідність відвідати сеанси психотерапії, які є дороговартісними. 

Суд дослухав сторони справи та визнав жінку винною. В якості покарання їй призначили 100 годин громадських робіт. Цивільний позов суд також задовільнив – вона має сплатити потерпілій 20 тисяч гривень матеріальної шкоди.

головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають