Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болграді планують створити Центр реабілітації: депутати виділили кошти на початок робіт

21 Червня 2024 12:06
Тетяна Терзі
У Болграді планують створити Центр реабілітації: депутати виділили кошти на початок робіт

Депутати Болградської міської ради на позачерговій сесії внесли зміни в цільову програму «Здоров’я» на 2023-2025 роки. Про це повідомляє «Махала» з посиланням на міську раду.

Згідно внесеним доповненням планується проведення капітального ремонту будівель КНП «Болградська ЦРЛ», розташованих за адресами: м. Болград, вул. Ізмаїльська, 63, 71, 75 з метою енергоощадження.

«В рамках цього проєкту передбачається модернізація котельної, повна заміна системи опалювання, покрівлі та утеплення фасадів у всіх будівлях лікарні», – розповів генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

Також планується капітальний ремонту будівлі колишнього пологового будинку в Болграді, розташованій по вулиці Східна, 67.

«Ми розглядаємо цю будівлю в майбутному як Центр реабілітації. Вже виготовлена проєктно-кошторисна документація та проведена експертиза. Вартість реалізації проєкту становить 49 мільйонів 079 тисяч 103 грн», – розповів керівник медзакладу.

Він повідомив, що лікарня вже підготувала двох спеціалістів-реабілітологів і готують ще. Таких центрів дуже потребує та буде потребувати держава, особливо після закінчення війни.

«Ми прагнемо стати першими на півдні, де з’явиться потужний Центр реабілітації. Плануємо залучити для цього не лише кошти бюджету Болградської громади, а й знайти альтернативні джерела фінансування, що не заборонені законодавством. Це можуть бути кошти НСЗУ, донорські або кредитні кошти», – зазначив Віктор Дішлі.

Також депутати прийняли рішення через програму «Здоров’я» надавати грошову единоразову допомогу молодим лікарям у розмірі 100 тисяч гривень кожному, за умови укладання договору на термін роботи в Болградській ЦРЛ не менше п’яті років.

Депутати підтримали внесення всіх змін в цільову програму «Здоров’я». Також були внесені зміни в місцевий бюджет Болградської громади, згідно яких Болградській лікарні направлять 8 млн грн на початок ремонтних роботи в приміщенні, де планують розмістити Центр реабілітації.

На фото будівля, де планується розмістити Центр реабілітації. Фото видання.

Поділитись
Зараз читають