Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болграді планують побудувати станцію повної біологічної очистки каналізаційних вод

У Болграді планують побудувати станцію повної біологічної очистки каналізаційних вод

Комунальне підприємство Болградської міської ради “Горводоканал” провело тендер на інженерне проєктування та виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва очисних споруд у місті Болград. Про це «Махала» дізналася з сайту Prozorro.

Переможцем тендеру стало ТОВ «ОМЕГА ВЕСТ ТРЕЙД», яке працює на ринку понад п’ять років. Основним напрямком роботи підприємства є діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, а також надання послуг технічного консультування в цих сферах. Головний офіс компанії знаходиться у місті Київ. 

За свої послуги підприємство запросило 1 490 689 гривень. У цю суму входять топографічні та інженерно-геологічні вишукування, а також розробка проєктно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд потужністю 1500 м3/добу.

Станція повної біологічної очистки має перемішувати мулу за допомогою повітродувок, мати анаеробну і аноксну зони, виконувати рециркуляцію активного мулу, а регулювання подачі повітря повинно здійснюватись в автоматичному режимі. Очищені стічні води будуть знезаражуватися, а власні стоки станція збиратиме. 

На вході та виході буде встановлено вузли обліку кількості прийнятих та очищених стоків. Станція працюватиме цілодобово при будь-яких погодних умовах. 

Також проєктом має бути передбачене опалення станції, місце під охорону та проєкт системи відеоспостереження, та подальший благоустрій території.

Документація має бути виконана до 31 березня 2024 року.

Поділитись
Зараз читають