Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болграді на могилах ветеранів Другої світової війни встановили таблички з радянською символікою (Фото)

09 Квітня 2024 14:26
Олександра Сергєєва
У Болграді на могилах ветеранів Другої світової війни встановили таблички з радянською символікою (Фото)

У Болграді коштом місцевого бюджету на могилах ветеранів Другої світової війни встановили таблички з радянською символікою, які підписали російською мовою. Таблички було встановлено «з метою виховання патріотичного духу у населення». Про це розповів у соцмережах місцевий активіст, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський.

Ініціатором встановлення таких дощечок виступила одна з місцевих громадських організацій, яка це зробила коштом Болградської міської ради, яка виділила організації гроші в рамках Програми підтримки. Загалом було виготовлено 60 табличок, вартість яких склала 60 тисяч гривень. 

Про вигляд та зміст табличок активісту повідомила місцева мешканка, яка знайшла цей “сюрприз” на могилі свого родича і дуже обурилася з цього приводу. 

«Я не хочу, щоб символіка ворога була на могилі мого діда», – так жінка пояснила свою невдоволеність Володимиру. 

Зазначимо, окрім того, що це недоречно, це ще й суперечить чинному законодавству, адже в Україні використання радянської символіки заборонено з 2015 року. Порушення Закону карається штрафом у розмірі від 850 до 2550 гривень. 

“Якби громадська організація та міська влада мали велике бажання вшанувати Воїнів, які перемогли фашизм, то раціональніше було б використати ці кошти на догляд за могилами ветеранів”, – висловив свою позицію з цього приводу Володимир Романовський.

Він також зазначив, що рішення стосовно виготовлення табличок було прийнято депутатами одноголосно, проте їх вигляд та формат на момент прийняття рішення їм був невідомий. 

Поділитись
Зараз читають