Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському змінили звучання сигналу «Повітряна тривога»: як та навіщо 

26 Вересня 2023 13:35
Олександра Сергєєва
У Білгороді-Дністровському змінили звучання сигналу «Повітряна тривога»: як та навіщо 

Відтепер в Аккермані сповіщення про відбій повітряної тривоги буде звучати по-новому. Про це повідомив міський голова Віталій Граждан. 

До нововведення алгоритм звучання сигналу про відбій тривоги не дуже сильно відрізнявся від сповіщення про ракетну загрозу, а оскільки у багатьох містах, і Білгород-Дністровський не є виключенням, сирени у місті звучать не одночасно, а по черзі, що робить їх досить довгими, «на слух» відрізнити початок тривоги та кінець було вкрай важко. 

Особливо це спантеличувало літніх мешканців, які не користуються додатками чи месенджерами та орієнтуються лише на звукові сигнали, що лунають з гучномовців. 

Мешканці почали звертатися до міського голови з проханням змінити алгоритм сповіщення про відбій загрози. Для обґрунтування свого прохання вони почали розповідати про чисельні випадки того, як їм приходиться ходити в укриття та забирати звідти літніх сусідів чи батьків, які після відбою могли ще декілька годин перебувати там, через те, що сповіщення про відбій не є зрозумілим. 

Міський голова відреагував на прохання та провів опитування у соцмережах.

Оскільки мешканців погодилась із тим, що сигнал потрібно змінювати, відтепер сповіщення про відбій повітряної тривоги зміниться з триразового сповіщення на короткочасне звучання сигналу (до 10 секунд).

Тож тепер, орієнтуючись на короткочасне звучання сирени, мешканці міста знатимуть про те, що небезпека минула.

Поділитись
Зараз читають