Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському мають намір “оживити” фонтан у центрі міста

16 Квітня 2024 14:10
Олександра Сергєєва
У Білгороді-Дністровському мають намір “оживити” фонтан у центрі міста

Сьогодні, 16 квітня, міський голова Білгорода-Дністровського вийшов в прямий ефір, щоб обговорити з мешканцями доцільність відновлення занедбаного фонтану у Михайлівському сквері. Про це “Махала” дізналася зі сторінки міського голови Віталія Граждана. 

Міський голова розповів, що для відновлення фонтану необхідно перевірити стан труб та насосів, щоб можна було прорахувати витрати. Якщо коштів у місцевої ради вистачить, то фонтан будуть ремонтувати. Але лише у тому випадку, якщо мешканці підтримають цю ідею.

Мешканці одноголосно виступили за відновлення фонтану, розбіглися лише у кольорі плитки, яка потребує заміни. Хтось пропонував білу, хтось синю чи блакитну, а дехто взагалі пропонував виділитися та зробити червону.

Міський голова пообіцяв, що вибір кольору буде винесене на окреме голосування, тож мешканці зможуть запропонувати свої варіанти і той, що набере більшість, переможе. 

Деякі цікавилися станом фонтану біля “Атмосфери” та пропонували відновити саме його, проте міський голова пояснив, що стан того фонтану відновленню не підлягає, адже там лопнула чаша. Будувати його з нуля буде дорого і недоцільно під час війни, тож робитимуть те, на що є кошти.

Мешканці писали, що фонтан у Михайлівському сквері стане порятунком від спеки, радуватиме око дітей та дорослих і взагалі прикрасить місто.

Один з мешканців написав наступне:“ Я військовий, і мені буде приємно приїжджати у відпустку до рідного міста і гуляти по гарному парку з робочими фонтанами. Тож ремонтувати його однозначно потрібно”.

Тож, заручившись підтримкою мешканців, міський голова пообіцяв, що найближчим часом буде прорахована вартість ремонту, яку він оприлюднить на своїй сторінці. Лише коли бюджет буде затверджено, а роботи узгоджено, буде проведене голосування щодо вибору кольору плитки. 

Фото з архіву. Так колись виглядав фонтан.

Поділитись
Зараз читають