Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгород-Дністровському районі затримали чоловіків, які намагалися підкупити прикордонників та виїхати з країни 

22 Травня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
У Білгород-Дністровському районі затримали чоловіків, які намагалися підкупити прикордонників та виїхати з країни 

Суд обрав чоловікам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Їм загрожує щонайменше чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили у поліції

37-річний військовозобов’язаний звернувся до свого 42-річного знайомого одесита з проханням допомогти йому виїхати з країни. Останній погодився та вирішив підкупити прикордонника одного з пунктів пропуску на державному кордоні з Молдовою, пообіцявши заплатити за це 8 тисяч доларів.

Охоронець кордону “на словах” погодився та узгодив дату та час передачі коштів, однак насправді повідомив про пропозицію своєму керівництву. 

В обумовлений час організатор привіз на автівці знайомого до контрольно-пропускного пункту на державному кордоні для реалізації оборудки. Спочатку правоохоронці затримали ухилянта, коли той передав прикордоннику перший транш неправомірної вигоди в сумі чотирьох тисяч доларів. А потім і самого організатора, коли він, будучи впевненим, що знайомий покинув країну, передав охоронцю кордону ще чотири тисячі доларів.

Обом повідомили про підозру у пропозиції та наданні хабаря службовій особі, а організатору ще й в організації незаконного переправлення особи через державний кордон.

Наразі чоловіки перебувають під вартою з альтернативою вийти під заставу в розмірі 121 120 гривень. 

Поділитись
Зараз читають