Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгород-Дністровському районі суддя організував схему з продажу рішень, які дозволяли чоловікам ухилятися від призову

У Білгород-Дністровському районі суддя організував схему з продажу рішень, які дозволяли чоловікам ухилятися від призову

За грошову винагороду суддя приймав рішення, які фіктивно визначали місце проживання неповнолітніх дітей за чоловіками. Тобто після розлучення батько ставав єдиним опікуном у неповнолітньої дитини. Це давало право призовникам ухилитися від мобілізації, а також виїхати за кордон. Про це повідомило СБУ.

Продавати «квитки від мобілізації» суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду почав майже з початку повномасштабного вторгнення – у квітні 2022 року. Вартість такого рішення складала 3,5 тисячі доларів з кожного ухилянта. За цей період було формлено понад 1000 рішень на користь військовозобов’язаних.

Завдяки отриманим документам чоловіки безперешкодно виїжджали з країни. У реалізації схеми судді допомагав адвокат, який займався пошуком клієнтів через соцмережі, а також виступав у ролі посередника для зустрічі з ними та передачі грошей.

Наразі судді повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою. За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Поділитись
Зараз читають