Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгород-Дністровському районі чоловік вбив сусідку, щоб не повертати їй борг

18 Червня 2024 13:35
Олександра Сергєєва
У Білгород-Дністровському районі чоловік вбив сусідку, щоб не повертати їй борг

Подія сталася влітку 2018 року, проте притягнути вбивцю до відповідальності вдалося лише зараз. Білгород-Дністровський райсуд визнав чоловіка винним та засудив його до 15 років позбавлення волі. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру.

Все розпочалося з того, що підсудний, який на той час працював санітаром в санаторії “Орізонт” (смт Сергіївка) затопив сусідів знизу. Оцінивши наслідки, він дійшов згоди з сусідами, що відшкодує їм збитки. Коли через деякий час сусідка піднялась до нього, він повернув їй 14 тисяч замість 15, про що вона йому сказала і між ними розпочалася сварка.

Далі, за версією слідства, події відбувалися таким чином: чоловік розгнівався та побив жінку кулаками, від чого та впала та втратила свідомість, а через декілька хвилин померла від набряку мозку. Підсудний тим часом заліз до її сумки, забрав 14 тисяч назад, залишив їх у квартирі та повернувся до тіла. Щоб приховати ознаки злочину він поклав тіло у велику картонну коробку та у багажнику вивіз труп до лісозахисної смуги, де викинув його у рів. 

Наступного дня він повернувся на місце, де кинув тіло, облив небіжчицю бензином та підпалив. 

Під час судового засідання чоловік провину не визнав. Він сказав, що вона прийшла до нього, він повернув їй 14 тисяч, вона відповіла «Останні потім вернеш» та пішла, після цього він її не бачив. 

Наступного дня він зустрів чоловіка та сина сусідки. Виявилося, що вони всю ніч її шукали, адже вона зникла. Підсудний порадив їм звернутися до поліції, а ввечері до нього самого завітали правоохоронці та звинуватили у вбивстві й забрали до відділку, де він піддався тортурам – з нього силою намагалися вибити зізнання. Щоб зняти з себе підозру підсудний навіть погодився пройти детектор брехні, однак результатів він не знає.

Після чого його знову повернули до камери, де він знову зазнав силового тиску з боку правоохоронців, які хотіли вибити з нього місце знаходження тіла. Потім у справу втрутився адвокат, який дав підсудному якісь документи на підпис та запевнив, що там все нормально. Після чого його перевели до Ізмаїльського слідчого ізолятора, де він нарешті “закінчив боятись побоїв слідчих”. 

Мати підсудного підтвердила слова сина, що його били у поліції. Адже, коли вона прийшла його провідати, через синці на обличчі ледве його впізнала. 

Чоловік потерпілої під час суду розповів, що його дружина працювала разом із підсудним в санаторії. У той день йому зателефонував син та спитав, де мама, адже вона давно повинна була повернутися додому. Він покинув роботу та вирушив на її пошуки – спочатку шукали на роботі, у родичів та друзів, але її ніде не було. Тіло було знайдено лише на третій день. Чоловік впевнений у тому, що це зробив підсудний, та попросив покарати його якомога суворіше.  

Покази слідчого поліції базувались зокрема на тому, що він нічого не пам’ятає: забув чи були побої на підсудному, хто його доставив до відділку, що говорив та як себе поводив обвинувачений. Пам’ятає лише, що обвинувачений на слідчому експерименті вину визнавав та показував який чином вчинив злочин. 

В якості доказів прокуратура знайшла у підсудного каністру, яка мала запах бензину, а сліди шин на місці злочину були схожі з шинами на автомобілі підсудного, також в автомобілі була капля крові, проте чи належить вона підсудній немає змоги довести, адже тіло було спалено. 

Також на суді виступило багато людей, які брали участь у пошуковій операції, проте вони нічого не могли сказати відносно обставин вбивства. 

Дослухавши докази свідків та докази сторони обвинувачення, суд вирішив, що провина підсудного в умисному вбивстві була доведена. За рішенням суду чоловіку призначено покарання у вигляді 15 років ув’язнення. Строк відбування покарання засудженому обчислюється з моменту його фактичного затримання тобто з 29.07.2018 року.

Також суд частково ухвалив цивільні позови: у якості матеріальної шкоди він має сплатити 12 766 грн, а у якості моральної – півтора мільйона гривень. 

Крім того, він має відшкодувати 5148 грн за залучення експертів. 

Поділитись
Зараз читають