Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тузлівська громада продовжує перетворюватися на стихійне сміттєзвалище: як з цим бореться місцева влада? 

08 Листопада 2023 14:15
Олександра Сергєєва
Тузлівська громада продовжує перетворюватися на стихійне сміттєзвалище: як з цим бореться місцева влада? 

Виконавчий комітет Тузлівської сільської ради Білгород-Дністровського району призначив уповноваженого для складання адміністративних протоколів, з метою притягнути до відповідальності мешканців, які засмічують навколишнє середовище. Про це повідомили у пресслужбі сільради. 

Цю місію, згідно з рішенням, поклали на директора комунального підприємства «Тузли» Олександра Донича. 

Такі рішучі дії щодо покарання порушників довелося ввести через те, що вже тривалий час громада потерпає від стихійних сміттєзвалищ, які з’являються «як гриби після дощу» по всій території громади. 

Найбільшу кількість куп сміття останнім часом реєстрували вздовж автомобільної дороги в селі Лебедівка, куди останнім часом приїжджали відпочивальники та «на прощання» залишали після себе гори пляшок та пакетів зі сміттям. Зазначимо, що сміттєві баки знаходилися зовсім поруч, однак, мабуть, через відсутність покарання за свої дії, багато хто до тих смітників не доходив. 

Тому, сільрада вирішила спонукати людей не залишати після себе сміття «не пряником, а батогом» – декілька штрафів за створення несанкціонованих сміттєзвалищ привчать людей поважно ставитися до природи, та прибирати за собою.  

Зазначимо, несанкціоноване розміщення відходів, яке призвело до забруднення землі, карається штрафом від 340 до 1360 грн.

Поділитись
Зараз читають