Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Цього року фестиваль “Виделкаfest” не зможуть провести в Бессарабії: де та коли він відбудеться?

09 Червня 2024 12:32
Олександра Сергєєва
Цього року фестиваль “Виделкаfest” не зможуть провести в Бессарабії: де та коли він відбудеться?

Цього року місце проведення фестивалю української культури “Виделкаfest” змінилося. Це повʼязано з тим, що “Батьківщина” фестивалю, місто Вилкове, знаходиться у прикордонній смузі, тому, щоб туди потрапити, необхідні перепустки від прикордонників, які отримати можуть не усі. Аби усі бажаючі відвідати фестиваль змогли це зробити, “Виделка” тимчасово залишає територію Бессарабії та “переїжджає” до Чорноморську. Про це повідомили на сторінці фестивалю у соцмережах. 

“Цьогоріч “Виделкаfest” їде в колиску чорноморського козацтва – Чорноморськ! Це місто тисячі видів троянд, сотень сховищ та десятків кілометрів узбережжя, і саме тут ми чекатимемо Вас”, – сказано у повідомленні.

Фестиваль відбудеться 25-28 липня. На відвідувачів чекають музичні виступи від талановитих артистів з різних регіонів країни, покази сучасних українських фільмів, літературні читання, зустрічі з улюбленими авторами та презентації книг, майстер-класи та воркшопи, інтерактивні розваги для дітей та цікаві дискусії від представників бізнесу, органів місцевого самоврядування та представників активного студентства.

Гаслом фестивалю стане  “Пам’ятай. Борись. Плекай”. Його пояснили таким чином: “Пам’ятай, яку ціну ми щоденно платимо, щоб зберегти свою мову, культуру та незалежність; борись за свої мрії, ідеали та свободу; плекай таланти та нові ідеї”. 

Фестиваль організовує Громадська Організація «Ініціатива «ЛЮДИ» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», в партнерстві з PEN Ukraine та Суспільним Мовленням.

Поділитись
Зараз читають