Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Товар зберігали у Ренійському порту: на Одещині викрили масштабну схему з продажу контрафактного тютюну

27 Березня 2024 16:30
Олександра Сергєєва
Товар зберігали у Ренійському порту: на Одещині викрили масштабну схему з продажу контрафактного тютюну

Організатор схеми та шість його спільників організували цілу мережу зі збуту контрафакту, який реалізовувався через орендовані кіоски, спеціально створений телеграм-канал та кур’єрські служби доставки. Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Впродовж двох років чоловіки привозили сигарети з Ісламської Республіки Пакистан та розповсюджували їх на території України як оптовими партіями, так і у роздріб. Щомісячно з цього бізнесу ділки заробляли близько 200 тисяч доларів. 

Під час обшуків в Ренійському торговельному порту, у підземних сховищах складських приміщень та місцях було виявлено та вилучено понад 1 млн пачок сигарет, автотранспортні засоби, компʼютерну техніку, банківські карти та чорнову документацію.  Орієнтовна вартість вилученого товару складає близько 120 млн гривень. 

Наразі організатору оборудки та його спільникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 

Їм повідомлено про підозру у незаконному збуті тютюну. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають