Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тільки державною мовою: Болградська міська рада планує внести зміни в свій Регламент

21 Червня 2024 20:27
Тетяна Терзі
Тільки державною мовою: Болградська міська рада планує внести зміни в свій Регламент

Болградська міська рада планує внести зміни в Регламент. Відповідний проєкт рішення «Про внесення змін до рішення Болградської міської ради від 10.12.2020 р. № 9-VІІI «Про затвердження Регламенту Болградської міської ради VІІI скликання» розміщений на сайті Болградської міської ради. Про це повідомляє “Махала”.

Згідно проєкту рішення, «Промовець під час сесії ради повинен обов’язково використовувати державну мову, виступати тільки з того питання, з якого йому надано слово».

Депутат зобов’язаний не тільки  брати участь у роботі ради, засіданні постійної та інших комісій ради, до складу яких його обрано, а й  використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Вносяться зміни і в главу 22. «Про порядок висвітлення діяльності ради».

Відтепер пленарне засідання ради, засідання постійних комісій підлягає обов’язковій відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради, засідань постійних комісій оприлюднюється невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.

Також «Гласність роботи ради забезпечується шляхом публікації інформації про роботу ради у друкованих ЗМІ, офіційному веб-сайті, інших засобах масової інформації».

А ось проєкт бюджету на наступний рік відтепер достатньо оприлюднити не в друкованих ЗМІ, а на офіційному сайті міської ради.

Поділитись
Зараз читають