Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська лікарня планує до літа встановити необхідну кількість кондиціонерів в палатах і очікує на нові контракти від НСЗУ

29 Січня 2024 14:32
Тетяна Терзі
Тарутинська лікарня планує до літа встановити необхідну кількість кондиціонерів в палатах і очікує на нові контракти від НСЗУ

В інтернеті останнім часом ширяться чутки про те, що Тарутинська лікарня може перестати надавати безкоштовні послуги пацієнтам через те, що в медичному закладі не встановлені кондиціонери. Відповідні дописи місцеві мешканці публікують в соцмережах. Але через відсутність кондиціонерів в палатах Тарутинська лікарня не втратила можливість контрактуватися з Національною службою здоров’я України у 2024 році. Про це виданню «Махала» повідомила генеральна директорка КНП «Тарутинська центральна лікарня» Ірина Пулєва.

Вона підтвердила, що на сьогодні кондиціонери не встановлені, але за умовами НСЗУ, лікарні мають це зробити до 1 червня 2024 року. До того ж лікарні на початковому етапі мають обладнати кондиціонерами 30% палат по медичним пакетам №3 (Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарі) та №4 (Стаціонарна допомога дорослим та дітям без хірургічних операцій). Що стосується Тарутинської лікарні, то мова йде про встановлення 15 кондиціонерів в палатах.

«Ми звернулися до Тарутинської селищної ради стосовно виділення коштів. Нам не відмовляють у допомозі, тому це питання на стадії вирішення. Вимоги НСЗУ ми виконаємо», – повідомила Ірина Пулєва.

До відома, лікарні спроможної системи охорони здоров’я повинні мати кондиціонери в палатах, інакше втратять можливість контрактуватися.

Ірина Пулєва розповіла виданню «Махала», що лікарня очікує у 2024 році контрактування по 14 пакетам НСЗУ. Поки вони на розгляді, але лікарня отримала відповідь, що по цім пакетам вона відповідає вимогам НСЗУ.

Нагадаємо, Тарутинська лікарня могла стати філією Арцизької опорної лікарні, але медперсоналу і депутатам Тарутинської громади вдалося довести Кабінету міністрів, що Тарутинська лікарня є самодостатнім закладом охорони здоров’я. У 2023 році Тарутинська лікарня мала 11 договорів з НСЗУ.

Ірина Пулєва займає посаду генеральної директорки з червня 2023 року. Вона змінила на цій посаді Юрія Савицького, у якого закінчився контракт, і який виявив бажання працювати лікарем.

Поділитись
Зараз читають