Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська лікарня отримала від благодійників операційний стіл (фото)

10 Квітня 2023 13:23
Ганна Ковальова
Тарутинська лікарня отримала від благодійників операційний стіл (фото)

В Тарутинській громаді продовжується оснащення медичною технікою та виробами медичного призначення Центральної лікарні. Так, сьогодні, в медичному закладі встановили новий операційний хірургічний стіл.

Про це повідомили в Тарутинській селищній раді.

Це придбання стало можливим завдяки співпраці Тарутинської сільради з європейськими партнерами в рамках проєкту “Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України”, який співфінансується ЄС та Урядом Німеччини та впроваджується GIZ.

“Надзвичайно приємно, що наші міжнародні партнери продовжують підтримку громади та допомагають обладнанням, яке є вкрай необхідним для лікарні. Висловлюємо щиру подяку проєкту “Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України” за розуміння наших проблем та зміцнення Тарутинської громади у час надскладних випробувань для всієї України!”, – зазначили в селищній раді.

Медпрацівники вже встановили новий хірургічний стіл в операційній кімнаті.

Нагадаємо, минулого року лікарня власним коштом придбала цистоскоп – спеціальний прилад для діагностики хвороб уретри і сечового міхура. Окрім цього напередодні Нового року бессарабські німці подарували медичному закладу апарат ультразвукової діагностики, медичний інструмент, функціональні ліжка, столики для палат, інвалідні візки та милиці.

Окрім цього благодійні організації та міжнародні партнери зараз працюють над стартом проєкту з будівництва нової амбулаторії в селищі.

Поділитись
Зараз читають