Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська лікарня може стати філією Арцизької опорної лікарні: депутати селищної ради проти 

12 Травня 2023 17:06
Тетяна Терзі
Тарутинська лікарня може стати філією Арцизької опорної лікарні: депутати селищної ради проти 

Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації розглядає питання щодо визначення КНП «Тарутинська центральна лікарня» як філії Арцизької центральної опорної лікарні. 

Депутати Тарутинської селищної ради категорично проти такого рішення. На пленарному засіданні 34-ї сесії 11 травня вони прийняли Звернення до Прем’єр Міністра України, Міністра охорони здоров’я України, Одеської обласної ради, Одеської обласної військової адміністрації та Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації щодо визначення типу закладу охорони здоров’я КНП «Тарутинська центральна лікарня».

Депутати вважають, що Тарутинська лікарня повністю відповідає всім критеріям загального закладу охорони здоров’я, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я». 

«У разі не включення КНП «Тарутинська центральна лікарня» до мережі спроможних закладів охорони здоров’я загального типу, населення двох громад залишиться без якісних медичних послуг, наближених до отримувачів відповідних послуг, а заклад буде виключено з маршруту пацієнтів. Це призведе до соціальної напруги серед мешканців громад», – говориться у зверненні.

Медичний заклад готовий надавати мінімальні (базові) напрями медичного обслуговування, до яких відносяться: анестезіологія (інтенсивна терапія в невідкладних станах), неврологія, інфекційні хвороби, ортопедія і травматологія, терапія, хірургія та розширити мінімальний (базовий) перелік напрямів медичного обслуговування, відповідно до потреб населення госпітального кластеру, наданням паліативної медичної допомоги на 12 ліжок.

Медичний заклад у 2023 році уклав з НСЗУ договори по 11 пакетам медичних послуг. 

У зверненні депутатів йде мова про те, що Тарутинська лікарня забезпечена висококваліфікованими кадрами (лікарі та середній медичний персонал).  Всі відділення оснащені сучасним обладнанням згідно з табелем оснащення за вимогами НСЗУ. За останні два роки лікарня оснащена медичним обладнанням майже на 10 млн грн. за рахунок бюджету Тарутинської селищної ради та інвестицій.

КНП «Тарутинська Центральна лікарня» надає медичну допомогу населенню Тарутинської та Бородінської територіальних громад загальною кількістю населення понад 40 тисяч осіб, в тому числі й вимушено переміщеним особам.  

Нагадаємо, до 1 липня МОЗ має визначити спроможну мережу медзакладів в Україні.

Читайте також:

▪️ Тарутинська лікарня отримала від благодійників операційний стіл (фото)

▪️ В Тарутинській лікарні встановлять апарат ультразвукової діагностики

▪️ Тарутинська районна лікарня придбала цистоскоп

Поділитись
Зараз читають