Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Талановита молодь Болградщини: як передати красу людини – знає фотограф Олександр Шевернов

Талановита молодь Болградщини: як передати красу людини – знає фотограф Олександр Шевернов

Красива фотографія – це завжди те, що манить та приваблює. Те що може залишити момент на віки. Олександр Шевернов  – фотограф  за покликанням.

Народився у Кишиневі, але з двох років живе в Болграді. Захоплення фотографією почалося з дитячих років, адже він народився у родині фотографів. Мабуть, немає в місті людини, яка б не робила фото на паспорт  у фотоательє «FOTKA» на центральній алеї проспекта Соборний, навпроти поліції. 

Ще в школі, як тільки з’явились телефони з камерами, друзі та однолітки просили хлопця  зробити фото, бо в нього гарно виходило. Фотографії Олександра займали призові місця на районних та обласних конкурсах Він закінчив Болградську загальноосвітню школі №2 (наразі ліцей)  в  2021 році. Йому 20 років. Він молодий та талановитий. Креативний та цілеспрямований.

Першим захопленням стали зйомки для  Youtube – каналу. Було бажання показати реальність іншим людям через свою камери та своє «баченням». Знімали в основному підліткові челенджи. Тоді це було модно та дуже популярно. Зараз канал переформатований, має більше тисячі підписників. Олександр з друзями Лілею Биковською та Оленою Міхневою планують знімати відео, які актуальні у сучасному світі.

Друзів поєднує спільна ідея, сам процес зйомки, реакція аудиторії.

Перші ідеї для зйомок народжувались саме у колі друзів. Використовували референси. Це були фото сесії в стилі 90-х, стилізованих вечірок. Наразі подобається використовувати природу, світ сонця та тіні.

Активно допомогати  батькові хлопець почав п’ять років тому. Він постійно вивчає програми для роботи з фото та сучасну  техніку.

Наразі Олександр навчається за спеціальністю «компьютерні науки»  в Національному університеті Одеська Юридична Академія.

В майбутньому ти плануєш отримати зовсім не творчу спеціальність та чи займатимешся фото й надалі?

Професійною фотографією я займаюся майже два роки. Я пробував різні стилі зйомок, поки не знайшов саме своє. Портретні зйомки мені подобаються найбільше, за допомогою них можна передати красу та індивідуальність кожної людини, підкреслити її зовнішність. Фотографія – моє натхнення та стиль життя. В майбутньому я планую і надалі займатись цим і розвиватися в цьому напрямку. Я не впевнений що буду працювати за спеціальністю, бо я все ж таки більш творча людина.

 Чи складно отримати  красивий  кадр?

Якщо знаєш чого ти бажаєш побачити  зрештою, то й отримуєш! Нудна була практика. Виходило не відразу. Зараз бачу недоліки у старих роботах.  Зараз тільки починаю розуміти,  що хочеться та як робити правильно…

Олександра можна  знайти в інстаграмі

Поділитись
Зараз читають