Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Талановита аккерманка представила персональну виставку етно-лялок

19 Травня 2023 10:30
Володимир Воротнюк
Талановита аккерманка представила персональну виставку етно-лялок

У виставковій залі Білгород-Дністровського краєзнавчого музею відбулася презентація персональної арт-виставки авторських робіт «Етно-лялька» Віолети Молодецької, яка відома не лише у місті, але й далеко за межами України.

На виставці майстриня презентувала понад 50 своїх робіт. Вона створила оригінальну, власну техніку виготовлення ляльок та вінків. При цьому дбайливо збережені всі українські традиції цього виду народної творчості.

Як і очікувалося, на презентацію виставки прийшло багато шанувальників творчості талановитої землячки.

Віолетта Молодецька і Ніна Швачка

«Чесно кажучи, цей вид творчості Віолетти для мене приємна несподіванка! Подивіться, які тонкі, дуже смислові роботи! Я знаю Віолетту Молодецьку багато років. З дитинства вона займалася у нашому Центрі культури та дозвілля у танцювальній групі «Силует». Згодом дівчина здобула музично-педагогічну освіту. У неї всебічно розвинений талант. Незважаючи на свої молоді роки, Віолетта вже в 2009 році стала керівником Народного молодіжного театру естради «Силует». Неодноразово зі своєю трупою була на гастролях за кордоном», –  розповіла завідувачка відділу культури Білгорода-Дністровської міської ради Ніна Швачка.

Додамо, що Віолетта Молодецька та її театр – неодмінні учасники багатьох міжнародних естрадних танцювальних фестивалів. Вона має відзнаки від закордонних діячів мистецтв. Ця талановита молода жінка – Заслужений артист естрадних мистецтв України.

Виставка етно-ляльок вкотре показала, наскільки багатий Бессарабський край на талановитих та працьовитих людей.

Поділитись
Зараз читають