Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Світом пройшовся “брудний дощ”: мешканці Одещини знаходять свої автівки та домівки під шаром піску 

24 Квітня 2024 11:23
Олександра Сергєєва
Світом пройшовся “брудний дощ”: мешканці Одещини знаходять свої автівки та домівки під шаром піску 

Причиною такого явища стала буря у Сахарі. Пісок пустелі змішався з повітряними масами та “пройшовся” дощем через декілька країн. 

Декілька тижнів тому мешканці Одещини потерпали від пилової бурі, що прийшла з Сахари, а тепер вона мокрим піском осіла на будинках, вулицях та автівках. Проте, “брудний дощ” випав не тільки в Україні –  грязьова злива накрила також територію Молдови,  Румунії, Болгарії та Греції.

Цікаво, що це стало “сюрпризом” лише для українців, адже Гідрометеорологічні центри Молдови та Румунії за добу до інциденту попередили про це своїх громадян аби вони підготувалися, накрили автомобілі та позакривали на ніч вікна. 

Мешканці Одещини до такого виявилися взагалі не готові – зранку у соцмережах почали з’являтися перші фотографії брудних від піску автомобілів та домоволодінь, а у коментарях люди ділилися своїми теоріями, щодо цього. Хтось одразу зрозумів, що це пісок з Сахари, а хтось просував ідеї теорії змови та висловлював думку, що таким чином усіх нас намагаються отруїти. 

Деякі ЗМІ виставили “офіційну” відповідь від Українського гідрометцентру з наступним текстом: «Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами. Перевищення гранично допустимих концентрацій пилу НЕ зафіксовано”. 

Можливо, це дійсно відповідь метеорологів, але чомусь на офіційних сайтах та сторінках соцмереж немає жодного коментаря з цього приводу. Питання чому мешканців заздалегідь не попередили та досі відкрито не прокоментували ситуацію залишається відкритим… 

Поділитись
Зараз читають