Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Свято буде: в Болградській лікарні затвердили план заходів до дня народження закладу

30 Серпня 2024 12:28
Тетяна Терзі
Свято буде: в Болградській лікарні затвердили план заходів до дня народження закладу

У Болградській лікарні повним ходом йде підготовка до святкування 146-ї річниці  з дня заснування першої земської лікарні міста Болград. Захід відбудеться 10 вересня.  Про це виданню «Махала» розповів голова первинної профспілкової організації лікарні Петро Кірпік.

У межах святкування дня народження лікарні планується відкрити пам’ятну дошку керівнику першої земської лікарні Дмитру Начеву, якому в 2022 році присвоїли звання «Почесний громадянин міста Болград». Офіційну частину будуть супроводжувати концертні номери.

Також відбудеться відкриття каплиці на честь Святителя Луки цілителя. Всі заходи пройдуть на площі перед адміністративною будівлею.

Далі генеральний директор лікувального закладу Віктор Дішлі проведе екскурсію лікарнею, де за останні роки відбулися великі зміни – це і ремонтні роботи, в тому числі облаштування укриття, і придбання медичного обладнання, і встановлення дороговартісного діагностичного обладнання – комп’ютерний томограф та мамограф.

На свято запрошені керівники з області та керівники лікувальних закладів півдня Одещини – генеральні директори лікарень, головні лікарі районних центрів первинної медико-санітарної допомоги та ветерани праці Болградської лікарні.

«Нас питали: «Чому ви робите таке велике свято, у вас же не кругла дата, а 146 років». Але я підкреслюю, що вперше за 146 років лікарня в Болграді буде святкувати свій день. Тільки уявіть, колись, більше століття тому, відкрили лікарню. Коли це було – не відомо. І більше вона не мала свого свята», – розповів Петро Кірпік.

Нагадаємо, за клопотанням профспілкового комітету первинної профспілкової організації Болградської лікарні виконком Болградської міської ради прийняв рішення про встановлення конкретної дати заснування земської лікарні – 10 вересня. Сама лікарня була заснована в 1878 році.

Фото надані Петром Кірпіком.

Поділитись
Зараз читають