Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Суддя з Білгорода-Дністровського, що заробляв на продажі “білих квитків”, діяв не сам: слідство виявило ще п’ятьох спільників

Суддя з Білгорода-Дністровського, що заробляв на продажі “білих квитків”, діяв не сам: слідство виявило ще п’ятьох спільників

Це значно ускладнить життя судді, у разі, якщо прокурорам вдасться довести його провину у суді. Адже за злочин, вчинений групою осіб, передбачено більш суворе покарання. Про це повідомила пресслужба САП.  

Детективами НАБУ та САП було проведено розслідування, в ході якого було доведено причетність до злочину працівників суду, а саме адвоката, його помічника, посередника, секретаря судового засідання та консультанта суду, який відповідав за розподіл справ.

За версією слідства, злочинна схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини з батьком з метою використання такого рішення для уникнення мобілізації та як підставу для виїзду з нею за кордон. Інформацію про надання таких «послуг» спільники судді розміщували у соціальних мережах. Вартість кожного такого рішення становила від 1500 до 3500 доларів США.

Усім п’ятьом спільникам повідомлено про підозри в обіцянці та наданні неправомірної вигоди службовій особі, вчиненій за попередньою змовою. Їм загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі. Щодо судді, то до його справи додали нову статтю, згідно з якою його максимальне покарання зросло з 8 до 10 років в’язниці. 

Нагадаємо, суддя Білгород-Дністровського районного суду підозрюється у продажі судових рішень, завдяки чому чоловіки мали змогу виїжджати за кордон. Його двічі відстороняли від здійснення правосуддя, однак термін дії відсторонення завершено, і він знову повернувся до роботи.

Наразі досудове розслідування триває, тож справу досі не скеровано до суду. Детективи встановлюють повне коло осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Зазначимо, це вже другий суддя Бессарабії, що потрапив у корупційний скандал та сам сяде на лаву підсудних. Минулого місяця Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Болградського районного суду Одеської області Висоцького Сергія Олександровича, якого в лютому поточного року викрили на одержанні хабаря. 

Поділитись
Зараз читають