Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Суд виніс вирок військовому з Болградського району, який допустив смертельну ДТП: як його покарали 

11 Квітня 2024 12:00
Олександра Сергєєва
Суд виніс вирок військовому з Болградського району, який допустив смертельну ДТП: як його покарали 

Болградський районний суд визнав уродженця села Виноградівка винним у порушенні правил дорожнього руху, внаслідок чого загинула людина, та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Проте, враховуючи пом’якшувальні обставини, замінив реальний термін на іспитовий. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася 30 грудня 2022 року на автодорозі Т-16-06 «Болград-Одеса». Рухаючись на автомобілі “Toyota Camry» з боку м.Болград в напрямку с.Каракурт, обвинувачений не впорався з керуванням, від чого автомобіль вилетів в кювет та перекинувся на дах.  

Внаслідок аварії пасажирка водія отримала перелами хребта, кінцівок, ребер, крововилив у мозок та забої органів, від чого жінка померла наступного дня в Болградській центральній районній лікарні.

Мати загиблої під час суду розповіла, що її донька заради обвинуваченого водія покинула сім`ю та трьох дітей. Чоловіка вона вважає винним у загибелі доньки та попросила суд покарати його за всією суворістю закону.

За рік до події обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Тоді суд призначив йому покарання у вигляді іспитового строку тривалістю два роки.

Суд під час винесення вироку врахував усі обставини справи та вирішив замінити реальний термін на 3 роки іспитового строку. Оскільки зараз обвинувачений є військовослужбовцем мінометного взводу морської піхоти,  нагляд за засудженим буде здійснювати його командир. 

Також він має компенсувати державі 5 735 гривень за залучення експертів. 

Фото ілюстративне.

Поділитись
Зараз читають